13 Temmuz 2008 Pazar

Göçmen Başvurusunda Danışman Firma Faktörü

Aslında birazda olumsuzluklar derken bayağı bir ara vermişim onuda farkettim. Şimdilerde bir çok forum sitesinde ve yahoo group benzeri guruplarda aracı firmalar tartışılmaya başlandı. Ben de bu tartışmaların içerisinde bir kaç laf etmek istedim. Aslında ortada Green Card a çok benzer bir konu var.

Hepimiz biliyoruz ki resmi web sitesi açıldığında kendi başımıza Green Card'a başvurma imkanımız var ama yine de belkide binlerce kişi internette hep reklamını gördüğümüz o Green Card başvuru sitelerini seçerek başvurularını onlar üzerinden yapıyorlar ve ufakta olsa bir miktar para ödüyorlar. Şimdi bu Kanada göçmenliğine başvurma meselesi bundan biraz daha ciddi ve masraflı bir konu aslında.

Şimdiye kadar okuduğum mailler ve aldığım fikirlerin tamamına yakını başvuru esnasında danışman firma kullanmanın sadece para kaybı olduğunu savunuyordu. Ben olaya farklı açıdan bakıyorum, eğer ben Kanada göçmenliğine başvuracaksam bunu daha evvel hiç yaptım mı diye sorarım? Hayır hiç yapmadım. Sanırım bu işlemleri, evrak hazırlığını ve takibini binlerce kez yapmış bir çok firma var. Benim bu firmalara ödeyeceğim para onların başvuru sürecini kısaltmaları olmamalı, benim hata yapma ihtimalimi ve evrak takip yükümü minumuma indiren aracılar olmalı şeklinde düşünüyorum. Olaya sadece "paranı boşuna saçtın, o firmalara yedirdin, senin dolduracağın başvuru formunu onlar doldurup gönderdi bu kadar" çerçevesinde bakarsak yanılgı içinde oluruz.

Bu firmaları ve yapılması gerekenleri irdeleyeceğiz, şimdilik küçük bir çerçeve açtık.